Elérhetőségeink


Cím
1125 Budapest (XII. kerület)
Virányos út 16.

Telefon
061/200-24-41061/200-24-41
0670/77 64 775

Email
info@baberkiado.hu
pakozdijudit@gmail.com
Édesanyám főztje

Minden ízében valódi emlékkönyv a Babér Kiadó legújabb kötete.
A kötet híres férfiak képekkel kísért vallomásait tartalmazza a gyermekkorról, a szülői házról, az örökre felejthetetlen otthoni ízekről. 40 édesbús visszaemlékezést olvashatunk, amelyek egyszerre engednek bepillantást egy-egy család történetébe, az elmúlt fél évszázad történelmének életükben hagyott lenyomataiba, a család féltve őrzött fényképalbumaiba, s az édesanyák kézzel írott receptes könyveibe.Ez a könyv egyszerre lebilincselő olvasmány, képes album és szakácskönyv. Az írások jeles írók, színészek, tudósok, közéleti emberek saját tollából, illetve ismert újságírók interjúiból született az elmúlt 30 év során. Visszaemlékezések, amelyekből az utódok is töltekezhetnek.


40 vallomás 40+2 recept, 152 oldal, 170 kép
Megjelenés: 2010


Könyvesbolti ára: 2750 Ft

Kedvezményes ára a  kiadónál 2000 Ft


Vásárláshoz, megrendeléshez kérjük, kattintson a megfelelő menüpontra

Ide kattintva bepillanthat a könyvbe >>


Virágkalendárium

névnapi virágválasztó


   Ezzel a bájos kis kiadvánnyal a kiadó, nemcsak a névnapra szóló virág kiválasztásának gondját kívánja megkönnyíteni, hanem egy alkalomtól függetlenül ajándékozható elegáns könyvet is kínál az olvasóknak. 


A Virágkalendárium a naptári napokat követve ­­minden női névhez ajánl hozzáillő virágot, rövid ismertetővel, és szól az adott név jelentéséről, eredetéről, érdekes történelmi vonatkozásairól is. Megkönnyítendő a választást minden virág mellett szerepel annak színes képe is.
 A kötet az év hónapjainak megfelelően tizenkét fejezetet tartalmaz, melyeket a magyar irodalom legszebb verseiből válogatott idézetek vezetnek be. A kötet kislexikonként is szolgálhat a családi könyvespolcon, tartalma nem évül el, alkalomról alkalomra bárki ötleteket meríthet belőle. A felsorolt 688 női néven kívül, aligha van olyan, amely ne szerepelne a tartalomban. Ifjú szülőknek akár még tanácsadóként is szolgálhat névadáshoz. De a férfiakra is gondoltunk, a kötet végén külön fejezetet szól arról, hogy milyen virágot ajándékozzunk nekik, és természetesen szerepelnek a férfi névnapok is

A Kiadó Sulyok Mária és Tímár Zsuzsa 1968-ban megjelent nagysikerű könyvét a mai gazdag virágkínálathoz igazodva dolgoztatta át, és igazította a mai naptári nevekhez, a munkát Nagy Katalin és H. Molnár Tünde végezte el. 

A könyv keménytáblás, 254 oldal, 284 színes fotóval
Könyvesbolti ára: 2750 Ft
Kedvezményes ára a kiadónál: 2000 Ft

Most akcióban 1000 Ft

Vásárláshoz, megrendeléshez kérjük, kattintson a megfelelő menüpontra.